Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα και να αποφύγετε τους πειρασμούς

1. Προσπαθήστε σκληρά για να αποφύγετε εκείνα τα πράγματα που θα εξανεμίσουν τις οικονομίες σας. Αν είστε λάτρης των παπουτσιών (παρόλο που μπορεί να μην τα χρειάζεστε), προσπαθήστε να αποφύγετε τους περιπάτους και τις περιπλανήσεις σε υποδηματοπωλεία. Κρατήστε τον εαυτό σας μακριά από τα καταστήματα υποδημάτων, ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό αγοράς.

2. Όταν πρόκειται να παντοπωλεία: Έχετε πάντοτε το ακριβές ποσό και να κρατάτε μαζί σας μια λίστα αγορών. 

3. Πηγαίνετε στα εμπορικά κέντρα μόνο όταν χρειάζεται. Μην πηγαίνετε για ψώνια , αν δεν χρειάζεστε τίποτα σημαντικό. Οι βιτρίνες θα σας βάλουν στον πειρασμό μόνο για να αγοράσετε το φόρεμα που είδατε στην μπουτίκ, ακόμη και αν δεν το χρειάζεστε πραγματικά .

4. Μην φέρνετε μαζί σας την πιστωτική σας κάρτα όλη την ώρα. Έχοντας μια πιστωτική κάρτα στην τσέπη σας θα σας βάλει στον πειρασμό μόνο για να αγοράσετε πράγματα που δεν είναι απαραίτητα.

5. Όσοι θέλουν να αποταμιεύσουν χρήματα μπορούν να τα τοποθετήσουν σε προθεσμιακές καταθέσεις. Έτσι, δεν θα μπουν στον πειρασμό να πάρουν τα χρήματα από την τράπεζα κάθε φορά που θα χρειάζονται μετρητά, εφόσον κατατίθενται σε λογαριασμό προθεσμιακής κατάθεσης.